رب گوجه فرنگی یک رب غلیظ است که از گوجه فرنگی رسیده با پوست و دانه های آن جدا شده است. رب دارای بریکس 25-36است.
گوجه فرنگی یک سبزی مهم تجاری در سراسر جهان رب گوجه رعنا برای بازار میوه های تازه و صنایع غذایی فرآوری شده است.
جدا از طعم و عطر مشخص، منبع خوبی نیز می باشد. ویتامین C و منابع قابل توجه ویتامین A و B (رابینسون، 1976).
حدود 20 تا 25 میلی گرم اسید اسکوربیک در هر 100 گرم دارد محتوای معدنی گوجه فرنگی بالا است و از 0.3 تا 0.6 درصد متغیر است گوجه فرنگی ممکن است به صورت تازه یا فرآوری شده مصرف شود تا کنسرو گوجه فرنگی کامل پوست کنده شود.
همچنین ممکن است برای تولید آب، رب گوجه فرنگی آب گوجه فرنگی غلیظ، پوره یا رب فرآوری شود.
در عملیات فرآوری گوجه فرنگی، ابتدا گوجه فرنگی را خرد کرده و فیلتر می کنند تا دانه ها، پوست و موسیلاژ آن جدا شود.
این فرآیند منجر به تولید دو محصول، آب گوجه فرنگی و ضایعات می شود. ضایعاتی که عمدتاً از پوست و دانه تشکیل شده است، تفاله گوجه فرنگی یا تفاله نامیده می شود.
مراحل اصلی فرآوری در تولید رب گوجه فرنگی شامل شستشو، رب گوجه فرنگی 5 کیلویی مرتب سازی، پیرایش، شکستن، عصاره گیری، تغلیظ، پاستوریزه کردن، پر کردن و پختن است.
گوجهفرنگیها پس از شستن و دستهبندی خرد میشوند و در معرض سرما یا شکستن گرم قرار میگیرند. در حین آب گیری، تفاله گوجه فرنگی گرم شده از دو دستگاه عصاره گیری عبور داده می شود.
نوع استخراج کننده ها (پادله یا پیچ) و اندازه صفحه استخراج کننده ها رب گوجه طبیعی بر کیفیت محصول نهایی به ویژه بافت و قوام آن تأثیر می گذارد.
رب گوجه فرنگی صاف شده ای است که با تبخیر با یا بدون افزودن برگ ریحان غلیظ شده است و حاوی کمتر از 24 درصد جامدات گوجه فرنگی بدون نمک ضریب کیفیت ویژگی های رب گوجه فرنگی به کیفیت مواد اولیه اولیه (مراحل تنوع و رسیدن)، شرایط فرآوری (زمان، دما و فشار)، زمان و شرایط نگهداری بستگی دارد.
- منابع:
- تبلیغات: